Wandelvoetbal bij De Treffer. Foto: PR
Wandelvoetbal bij De Treffer. Foto: PR

Wandelvoetbaltoernooi bij De Treffer in Lichtenvoorde

Sport

LICHTENVOORDE - Wandelvoetbalclub De Treffer organiseert woensdag 8 mei weer een groot wandelvoetbaltoernooi. Op het sportpark van Longa’30 ontmoeten maar liefst 16 teams elkaar, aldus Frans Ebbers. “Vorig jaar was het toernooi een doorslaand succes, dus alle reden om het dit jaar nog eens te doen. Iedereen wil z’n partijtje winnen, maar ontmoeting en gezelligheid staan voorop.”

Frans Ebbers is één van de initiatiefnemers van het wandelvoetbal in Lichtenvoorde. “Dat is nu al weer ruim 5 jaar geleden. We hebben zo’n 25 leden van pakweg 60 jaar en ouder. Wekelijks staan er zeker 18 van op het veld. Dat geeft aan hoe leuk ze het vinden. Maar ook hoe belangrijk ze het vinden om elkaar te ontmoeten in combinatie met gezond bewegen.”

Ontmoeting voorop
Die gezelligheid is ook de reden om dit toernooi te organiseren. Met teams uit de regio’s Liemers, Achterhoek en Twente. Frans Ebbers: “Met al gauw 160 deelnemers is het gezellig druk op het veld. We spelen voor de lol, er zijn geen finales en ook geen bekers te winnen. Iedereen doe z’n best en wil winnen, maar wel met respect voor elkaar. De insteek is dat iedereen een leuke middag heeft”.

Vitale samenleving
Het wandelvoetbal valt onder de KBO, de Krachtige Bond voor Ouderen. Maar het is mooi te zien dat ook bedrijven het idee achter wandelvoetbal steunen, benadrukt Ebbers: “We bieden alle deelnemers een gratis lunch aan, gastvrij en laagdrempelig. Dat kan door de steun van Albert Heijn, Gelria Schoenen, Fons Sprenkelder Tweewielers en Fysiotherapie Oost Gelre. Gezond bewegen is belangrijk voor een vitale samenleving en deze bedrijven nemen daarin hun verantwoordelijkheid. Dat is mooi.”

Gevarieerd deelnemersveld
Het toernooi begint woensdag 8 mei om 13.00 uur. Op het hoofdveld zijn vier kleinere velden uitgezet. “Er is veel te zien en iedereen is van harte welkom om te komen kijken. Met onder andere teams uit Zieuwent, Aalten, Winterswijk en Varsseveld is de Achterhoekse inbreng groot. Maar we zijn ook blij met deelname van bijvoorbeeld Walking Football Twente-Euregio.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant