De winnaars van de Open Groenlose met in het midden Robert ten Have met naast een BBQ-pakket het felbegeerde miniatuur van het Grolse kanon. Foto: GHV
De winnaars van de Open Groenlose met in het midden Robert ten Have met naast een BBQ-pakket het felbegeerde miniatuur van het Grolse kanon. Foto: GHV

Rui 2100 vissen gevangen tijdens Open Groenlose

Sport

GROENLO - Voor veel deelnemers aan de Open Groenlose om ’t Grolse kanon staat de eerste zaterdag van augustus steevast in hun agenda. De Open Groenlose van zaterdag 6 augustus was helemaal vol met 48 deelnemers. Zo’n twintig vrijwilligers zorgden voor een perfect verlopen 40ste editie van deze bijzondere viswedstrijd. Want de winnaar gaat niet alleen met een mooie vleesschotel naar huis, maar met een heus Grols miniatuur kanon. Vele deelnemers die deze prachtige prijs al eens hebben gewonnen vertellen dan ook dat het Grolse miniatuur kanon een speciale plek in huis heeft gekregen. Grolle promotie in optima forma.

De wedstrijd
De loting vond ditmaal plaats in de Oude Calixtuskerk en bijna alle deelnemers hadden nog nooit meegemaakt dat de loting voor een viswedstrijd in een kerk was. Dit vonden ze geweldig en uniek. De vrijwilligers van de GHV hadden er een week voor de wedstrijd voor gezorgd dat het parcours en ook de visplekken er optimaal bij lagen. Na de briefing kon er worden geloot en dit had een vlot verloop. Hierna toog iedereen naar zijn of haar gelote visplek en toen de Oude Calixtus 08.30 uur sloeg werd er gestart met de wedstrijd. Al snel werden de eerste vissen gevangen en dit bleef eigenlijk de hele wedstrijd zo. Wilde je in de voorste regionen eindigen dan moest je naast veel vissen ook een hoog gewicht aan vis hebben. Want je krijgt punten voor het gewicht en het aantal vissen.

In totaal zijn er 2.123 vissen gevangen die een gewicht hadden van 64 kilo en 170 gram. Er waren maar liefst vijf deelnemers die meer dan 100 vissen hadden. De meeste vissen (138) had Erik Nijland uit Rijssen. Jan Bouwhuis uit Haaksbergen had het meeste gewicht namelijk 4.385 gram. Maar beiden waren niet de totaalwinnaars.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking had plaats in cultureel centrum De Mattelier. Alvorens de uitslag bekend te maken bedankte voorzitter Erik Mentink alle vrijwilligers voor hun tomeloze inzet om deze traditionele wedstrijd tot een succes te maken. De einduitslag was voor alle deelnemers spannend Denk je qua gewicht goed te zitten, dan gooit soms het aantal gevangen vissen weer roet in het eten.

Nadat de BBQ-pakketten voor de meeste vissen en het hoogste gewicht waren uitgereikt begon de daadwerkelijke prijsuitreiking. Dit werd spannend tot het laatst.  Winnaar werd de bekende Grolse wedstrijdvisser Robert ten Have. Hij zat in de kloostertuin en wist in totaal 90 vissen te vangen en 1.650 gram aan vis. In zijn vak had hij de meeste vissen en het hoogste gewicht. Hij werd tevens de beste Grolse visser. 

Uitslag
Robert ten Have (Groenlo) 90 vissen 1.650 gram 1 vakpunt; Bennie Polman (Elst)  89 vissen 1.970 gram 1 vakpunt; Hans Valkenburg (Valburg) 56 vissen 2.815 gram 1 vakpunt; Erik Nijland (Rijssen) 138 vissen 2.280 gram 1 vakpunt en Henk Bargerman (Borculo) 56 vissen 1.090 gram 2 vakpunten. De volledige uitslag is te vinden op www.visseningroenlo.nl.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids