Vlnr: Koppel Sophie Bakker/ Dennis Mast (3de), Rene Molenveld/ Jan Ressing (1ste) . Bas klein Avinck/Leo te Koppel (2de). Foto: PR GHV
Vlnr: Koppel Sophie Bakker/ Dennis Mast (3de), Rene Molenveld/ Jan Ressing (1ste) . Bas klein Avinck/Leo te Koppel (2de). Foto: PR GHV

Zeer geslaagde eerste Jeugd / Ouder Koppelviswedstrijd

Sport

GROENLO - Zondag 11 september werd aan de stadsgracht in Groenlo de eerst Jeugd / Ouder Koppelwedstrijd gevist. Een nieuw initiatief van de Groenlose Hengelsport Vereniging dat als zeer geslaagd kan worden beschouwd. Het doel van deze wedstrijd is natuurlijk om iedereen een leuke viswedstrijd te bezorgen, maar de jeugd die met een ouder iemand vist maakt op deze manier kennis met het wedstrijdvissen en ze leren er een hoop van.

Aan deze eerste editie deden acht koppels mee en nog meer kinderen hadden graag mee willen doen, maar hadden andere verplichtingen die voor gingen.

De wedstrijd
De organisatie was in handen van Ruud Pasman en Wouter Remmelink, ze kregen hulp van Jur Pasman. De heren hadden gekozen voor de Kloostertuin. Daar was net genoeg plek om alle acht koppels een mooie plek te geven. De loting verliep voorspoedig en na het startsignaal om 9.00 uur werden de eerste vissen al gevangen. Op de ene plek lukte dat beter dan op de andere plek. De deelnemende kinderen en de ouders genoten echt van deze bijzondere wedstrijd. De tijd vloog voorbij en klokslag 12.00 uur klonk het eindsignaal. Er werd deze wedstrijd gevist op aantallen en op gewicht. Dit werd dan weer omgezet in punten. Over het algemeen waren de vangsten redelijk en het koppel Bas Klein Avinck en Leo te Koppel had zowaar twee bonusvissen. Bas ving een mooie brasem en Leo te Koppel een pracht van een zeelt. Qua gewicht waren ze winnaar maar ze moesten toch het koppel Jan Ressing / Rene Molenveld voor zich dulden. Beiden hadden 3 punten, maar bij een gelijke stand in punten geeft het aantal vissen de doorslag.

Prijsuitreiking
Na afloop reikte voorzitter Erik Mentink de prijzen uit, maar alvorens dit te doen bedankte hij de Ruud Pasman, Wouter Remmelink en Jur Pasman voor de organisatie. Een luid applaus viel hen ten deel. Voor alle deelnemers was er een prijs en voor de kinderen was er ook nog een zakje chips en wat te drinken.

Het was een mooie viswedstrijd aan de gracht die volgend jaar z’n tweede editie gaat beleven, dat is al wel zeker.

Uitslag Jeugd / Ouder Koppelwedstrijd 
Jan Ressing / Rene Molenveld - 42 vissen - 975 gram - 3 punten
Bas Klein Avinck / Leo te Koppel - 32 vissen - 2.575 gram - 3 punten
Sophie Bakker / Dennis Mast - 23 vissen - 825 gram - 7 punten
Jens Byen / Martijn Byen - 21 vissen - 855 gram - 8 punten
Thijn Luttikhold / Theo Wayerdink - 22 vissen - 750 gram - 9 punten
Wiebe Theissen / Paul Overkemping - 7 vissen - 490 gram - 2 punten
Melle Huurneman / Frans Oosterholt - 5 vissen - 440 gram - 14 punten
Maud Klein Avinck / Dinja Oosterholt - 0 vissen - 0 gram - 16 punten

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids