Philip Agteres uit Wierden, de nieuwe hoofdtrainer van S.V. Grol. Foto: PR
Philip Agteres uit Wierden, de nieuwe hoofdtrainer van S.V. Grol. Foto: PR

Philip Agteres nieuwe hoofdtrainer van S.V. Grol

Sport

‘Grol, een mooie club om voor te werken!’ 

Door Theo Huijskes

GROENLO - Philip Agteres, 44 jaar jong en woonachtig in Wierden, wordt met ingang van het voetbalseizoen 2023-2024 de nieuwe hoofdtrainer van S.V. Grol. Agteres, die reeds op 26-jarige leeftijd zijn intrede deed in het trainersvak, wordt de opvolger van Grollenaar William Krabbenborg, die het volgende seizoen de leiding krijgt over de hoofdselectie van FC Trias in Winterswijk. Aan de zijde van nieuwkomer Agteres zal Jos Heutinck uit Zieuwent in de functie van assistent-trainer bij de hoofdmacht van Grol betrokken blijven. Agteres, die momenteel bezig is aan zijn tweede seizoen bij tweedeklasser SDC ’12 in Denekamp, beschouwt het als een grote uitdaging om straks het trainerschap op het sportpark Den Elshof in Groenlo op te pakken.        

Reeds op 29-jarige leeftijd hoofdtrainer

Tijdens een telefoongesprek laat de nieuwe hoofdtrainer uw verslaggever weten dat hij zeventien jaar geleden vanwege een knieblessure moest stoppen met de actieve voetbalsport. Maar de ambities voor het trainerschap in de voetballerij waren er reeds lang daarvoor. Zo is hij voorafgaand aan zijn huidige functie als hoofdtrainer van SDC ’12 ook hoofdtrainer geweest van clubs als Blauw Wit ’66, De Zweef, TVC ’28, DOS ’37 en SVZW. Als actief voetballer, en dat in het eerste team, heeft Philip de clubkleuren verdedigd van SVZW Wierden en Excelsior ’31 Rijssen. In de functie van trainer heeft hij bij twee clubs te maken gehad met Grol als tegenstander. Dat was destijds met De Zweef Nijverdal (één keer gewonnen en één keer verloren) en in het seizoen 2021-2022 met SDC ’12 Denekamp (twee keer verloren).

In het dagelijks leven vertegenwoordiger

Philip is gehuwd met Amiëlla en vader van de kinderen (jongens) Senne (13) en Ferre (11), beiden actieve voetballers. In het dagelijks leven is hij vier dagen per week werkzaam als vertegenwoordiger van SKOR Sports in Almelo. Deze weekindeling past volgens hem goed in combinatie met het trainerschap bij S.V. Grol. “En dat laatste ook nog eens op het in de ogen en met name in de beleving van velen bijzonder mooie en bovenal gezellige Sportpark Den Elshof. De afstand van mijn woonplek in Wierden tot het Grolcomplex in Groenlo is veertig minuten rijden. Na de goede gesprekken ben ik op 14 januari a.s. in Groenlo voor de ondertekening van het contract.”

Veel voetbaltalent in de jeugdselecties

Trainer/coach Philip Agteres is erg enthousiast over het voetbalpotentieel dat S.V. Grol ter beschikking heeft. “Ik kijk uit naar de samenwerking met de mensen binnen Grol om de aanwezige kwaliteiten binnen de club verder uit te bouwen, waardoor er een nog steviger basis ontstaat voor de komende jaren. En toekomst heeft de Groenlose voetbalvereniging. Kijk naast de huidige eerste selectie met name naar de verschillende jeugdselecties, die momenteel op een bijzonder hoog niveau acteren. Dat laatste is voor iedere trainer prettig en geeft mogelijkheden voor de toekomst. De vooruitzichten zijn goed en ik kijk dan ook uit naar een mooie voetbalperiode in Groenlo.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant