Hans Scheinck (links) overhandigt de voorzittershamer aan Stan Raben. Foto: Theo Huijskes
Hans Scheinck (links) overhandigt de voorzittershamer aan Stan Raben. Foto: Theo Huijskes

Stan Raben geïnstalleerd als voorzitter van S.V. Grol

Sport

Veel belangstelling voor Nieuwjaars- loop en receptie 

Door Theo Huijskes

GROENLO - Stan Raben, 54 jaar en geboren en getogen in Groenlo, is de nieuwe voorzitter van de sportvereniging Grol. Raben nam afgelopen zondag tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof de voorzittershamer over van Hans Scheinck, die twaalf jaar achtereen op een voorbeeldige wijze leiding heeft gegeven aan het Grolse voetbalbolwerk. Van de inmiddels 105 jaar bestaande club, die op weg is richting het aantal van 1.500 zowel spelende als ondersteunende leden en met maar liefst 65 teams in competitieverband speelt, is Raben de ‘elfde’ voorzitter op rij.

Grolse Boys werd met open armen ontvangen
Het was waarnemend voorzitter Harry Paf, die een dankwoord sprak en daarbij nog eens memoreerde wat er binnen de club in de afgelopen twaalf jaar allemaal is gerealiseerd, waarbij de bewerkstelligde fusie met zustervereniging Grolse Boys extra aandacht kreeg. “Mede door jouw toedoen is Grolse Boys met open armen ontvangen op het sportpark Den Elshof, hetgeen zijn uitwerking heeft gehad op het in goede harmonie functioneren van alle bestuurs-, vrijwilligers- en andere onderdelen van de club. Als een viertal belangrijke pijlers, waaraan jij als voorzitter extra veel aandacht hebt besteed, mag ik de accommodatie, de financiële positie, het beleidsplan en het jeugdopleidingsplan niet onvermeld laten”, aldus Paf, die afsloot met de mededeling dat het bestuur had besloten om Hans Scheinck te benoemen tot Erelid van de club. Op zijn beurt liet de scheidende voorzitter weten dat de afgelopen twaalf jaar voorbij zijn gevlogen. “Mijn excuses voor het feit dat ik zo nu en dan een lastig persoon was. Maar desalniettemin hartelijke dank voor alle ondersteuning die ik van zowel jong als oud binnen de club heb ondervonden. En tenslotte wil ik graag kwijt dat mijn grote belangstelling en liefde voor deze prachtige club altijd zal blijven!”

Op termijn een uitgebreide verenigingsenquête 
In zijn eerste officiële toespraak liet preses Stan Raben de talrijke aanwezigen weten dat hij in een gespreid bedje is gestapt, in dit geval leiding gaat geven aan een bloeiende voetbalclub, die er op alle onderdelen goed voorstaat. “Maar desalniettemin moeten wij weten om te gaan met de op onze weg liggende uitdagingen. Daarbij doel ik op onder andere de energiekosten in combinatie met de verdergaande verduurzaming van het sportpark. Daarnaast zal extra aandacht moeten uitgaan naar het scheidsrechters-tekort waarmee niet alleen Grol, maar alle voetbalclubs van doen hebben. Verder verdient het vrijwilligersbeleid nog meer, noem het specifieke aandacht. Grol mag trots zijn op haar vele vrijwilligers, maar desondanks hebben wij nog steeds te maken met vacante functies.” Aldus preses Raben, die nog aankondigde dat er op korte termijn een omvangrijke verenigingsenquête onder alle leden zal worden georganiseerd.

Max de Vries jr. winnaar van de Nieuwjaarsloop
De traditionele Nieuwjaarsloop -voorafgaande aan de Nieuwjaarsreceptie- was wederom een groot succes. In een bomvol, bijzonder gezellig Sportcafé kon spreekstalmeester Marco Frank met gepaste trots melden dat er aan de verschillende onderdelen (korte en lange afstand alsmede wandeltraject) ruim tweehonderd sportievelingen en dat in alle leeftijden hebben deelgenomen. De hardloopafstanden, met name uitgezet in het buurtschap Zwolle, waren ook deze keer 3,5 kilometer en 9,5 kilometer. Daarnaast werd een groot aantal liefhebbers de gelegenheid geboden om deel te nemen aan een 5,5 kilometer lange wandeltocht. Voor alle onderdelen, beter gezegd leeftijdscategorieën waren er diverse leuke prijzen te winnen. Tot algeheel winnaar werd ook deze keer Max de Vries jr. uitgeroepen, die nu een nieuwe trofee in de vorm van de RABO-bokaal in ontvangst mocht nemen. Op de tweede plaats eindigde Siem Hilderink en de derde plaats werd opgeëist door Mika Roeterdink. Bij de lange afstand veteranen waren het Bert Roeterdink en Christiaan Reinders, die beslag legden op de eerste twee plaatsen, bij JO 19-17-16 waren dat Juul Brummelaar en Joost Penterman en bij JO 15-13-12 Youssef Hassan en Sem van Beckhoven.

Vertrekkend voorzitter Hans Scheinck wilde geen afscheidscadeau. In plaats daarvan regelde hij een kerstactie ten behoeve van de medemens, die het financieel gezien niet zo breed heeft. De opbrengst van de actie leverde 5 duizend euro op, die vervolgens door Vincentiusvereniging Groenlo werd verdubbeld tot 10 duizend euro. Met dat bedrag konden ten tijde van Kerst 2022 circa honderdvijfenvijftig huishoudens in Groenlo e.o. worden verblijd met een supermarkt-bon van 50 euro.

Algeheel winnaar Max de Vries jr. (rechts) van de Nieuwjaarsloop ontvangt de trofee uit handen van Marco Frank. Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant