Speelster Mariska Tuinte probeert voor HV Grol DS4 te scoren. Foto: René van den Mosselaar

HV Grol maatje te klein voor HWC

Sport

GROENLO - Op zondagmiddag mocht dames 4 van handbalvereniging Grol gaan beginnen aan een spannende pot tegen HCW in Winterswijk. Eerder dit jaar werd 1 keer gewonnen en 1 keer verloren tegen dit team. Door ziekte zat HV Grol krap in wissels, gelukkig speelde de B1 voor ons tegen HCW en was hun snelle cirkelspeler Nikki zo stoer om bij DS4 mee te doen.

HV Grol begon sterk en kwam snel 1-4 voor te staan. Het team scoorde door veel hoog te komen en penalty’s te benutten. Na 20 minuten begon HCW lekker in de wedstrijd te komen, hun cirkelspeler bleek cruciaal deze wedstrijd. Helaas kreeg zij te vaak de bal aangespeeld en was ze te fysiek om door de verdediging gestopt te worden. Tegelijk stopte HV Grol met scoren dankzij teveel balverlies.

In de rust stond HV Grol 1 doelpunt achter, 6-5. Vol vertrouwen begonnen ze aan de tweede helft, want ze wisten wat ze moesten doen: meer snelheid, systemen inzetten en kansen afwachten.

Goed samenspel met de cirkelspeler gaf mooie doelpunten. Ondanks een goede verdediging die stond als een huis, konden ze het gat niet dichten. In het laatste kwartier groeide het vertrouwen van HCW en ging HV Grol onzorgvuldiger spelen. De eindstand was 15-10.

Aanstaande donderdag speelt DS4 tegen Erix in een strijd om de derde plek.