Foto: Theo Huijskes
Foto: Theo Huijskes

Grol struikelt in de achtste finale van de Achterhoek Cup

Sport

DOETINCHEM - De hoofdmacht van Grol was afgelopen donderdagavond niet bij machte om DZC ’68 uit Doetinchem te verslaan en zich te plaatsen voor de kwartfinale in de strijd om de Achterhoek Cup, seizoen 2023-2024. Op het sportpark Zuid in Doetinchem moest de equipe van trainer/coach Philip Agteres een 2-0 nederlaag incasseren. In de eerste helft was het Thomas Kleinlugtebeld, die uit een hoekschop de 1-0 liet aantekenen voor de thuisclub, terwijl in de tweede helft Cas Evers voor een kopie zorgde door eveneens uit een hoekschop voor de 2-0 stand, tevens einduitslag te tekenen.

Grol stond aan de aftrap van deze wedstrijd met een opstelling, waarbij een aantal basisspelers ontbrak. Zo stond Chiel Klein Avink ditmaal op doel in plaats van de laatste weken in een topvorm verkerende Nick Oude Luttikhuis. Verder waren in de verdediging Wouter Pillen en Mart Willemsen niet van de partij, alsmede op het middenveld Tiem Rots, Mark Hietland en Roel Bruins. Daarentegen mochten Mike Kempers, Thiemo Wessels en Mick Wissink weer hun opwachting maken met het gevolg dat deze wedstrijd, en dat ondanks de nederlaag, met het oog op de totale selectie gezien, mag worden aangemerkt als een nuttige voorbereiding op het slotgedeelte van de competitie 2023-2024.

Opstelling Grol tegen DZC ‘68:Doel: Chiel Klein Avink;Achter: Yaluca Meusert, Kaj Riteco, Mike Kempers (74ste Teun Hagens) en Kjell Riteco (46ste Max de Vries); Midden: Thiemo Wessels (62ste Titus Hoffman), Mick Wissink en Rico Lammerdink; Voor: Siebe Lantink, Luc Berentsen en Tycho Riteco (46e Jordy Schutten).

Voor het vervolg van de competitie seizoen 2023-2024 heeft Grol in het weekend van 6 en 7 april vrijaf. Vervolgens moet Grol weer aantreden op zondag 14 april a.s. Dan komt Dalfsen, de huidige lantaarndrager in de eerste klasse H, op visite op het sportpark Den Elshof. Het daarna volgende competitieprogramma bestaat uit: zondag 21 april: NEO - Grol; zondag 28 april: Grol - FC Winterswijk; donderdag 2 mei: Vriendschappelijk: Grol – Bon Boys Haaksbergen; zaterdag 4 en zondag 5 mei: Inhaal- en Bekerprogramma; zaterdag 11 mei: Grol - WHC, zaterdag 18 mei: DZC ’68 - Grol en zaterdag 25 mei: Grol - Hulzense Boys.

Foto: Theo Huijskes

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant