Mark Christenhusz van Heijmans Infra in het eerste gedeelte van de nieuwe fietstunnel. Foto: Kyra Broshuis

Mark Christenhusz van Heijmans Infra in het eerste gedeelte van de nieuwe fietstunnel. Foto: Kyra Broshuis

N18 dicht van 31 maart tot en met 17 april!

Vervoer

Dringend verzoek om omleidingsroutes te volgen

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - In de vroege ochtend van 17 april worden de werkzaamheden aan de N18 bij Lichtenvoorde afgerond. Het gaat om het opheffen van het kruispunt Zieuwentseweg en het uitbreiden van het kruispunt Richterslaan. Ook wordt er onder de N18 een tunnel voor (brom)fietsers en voetgangers gemaakt. 

Het is een aanpassing met een lange geschiedenis, zo zegt Aart van Beuzekom van Rijkswaterstaat. “We zijn al sinds 2013 bezig met dit traject. In de tussentijd is er natuurlijk veel gebeurd aan voorbereidingen zoals grondverwerving, het verleggen van kabels en archeologisch onderzoek. Bij dat laatste zijn geen bijzondere dingen gevonden.” Na 10 jaar voorbereiding wordt het project nu in 3 maand tijd uitgevoerd. De weg wordt niet verbreed, zo zegt Van Beuzekom. “We halen juist asfalt weg.”

Op schema
Mark Christenhusz van Heijmans Infra is blij te kunnen melden dat hij en zijn team precies op schema liggen. “Het is erg nat geweest de afgelopen tijd maar dat heeft gelukkig geen vertraging opgeleverd. Al het verkeer vanuit richting Groenlo of richting Varsseveld komt op 1 rijbaan; zo kunnen we het eerste deel van de fietstunnel maken terwijl het verkeer nog door kan gaan. We hebben straks 2 weken de tijd om de tunnel af te maken.”

Tribune
Er is veel contact met de buurtbewoners geweest over de afsluiting. “We zetten ook tekstkarren in en we hebben transporteurs benaderd om informatie te verstrekken. Ook hebben we contact gezocht met Flitsmeister zodat ook daar wordt bericht over de afsluiting van de N18.” Over belangstelling bij de bouw hebben de mannen niet te klagen. “Straks komt er zelfs een tribune, dan zie je tegenwoordig bij meer werken. Op die manier houden we het ook veilig. De livestream van het werk wordt veel bekeken, er is echt veel betrokkenheid.”

Nieuw 
De omleidingsroutes worden overal aangegeven. “We hopen echt dat de weggebruikers gebruik maken van de de adviesroute. Bij twee scholen, Het Gele Park en De Leeuw, komen op de drukste tijden verkeersregelaars te staan”, zo laat Christenhusz weten. Op 17 april worden de werkzaamheden afgerond. Dan kunnen (brom)fietsers en voetgangers via de nieuwe tunnel van Lichtenvoorde naar Zieuwent en terug. Motorvoertuigen kunnen van Lichtenvoorde naar Zieuwent en terug over de aangepaste Europaweg (parallelweg) met een aansluiting op de Richterslaan. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids