Vlnr: Henrike Luttikhold, Tess Luttikholt, Mick Arink en Thijs Luttikhold. Foto: Theo Huijskes
Vlnr: Henrike Luttikhold, Tess Luttikholt, Mick Arink en Thijs Luttikhold. Foto: Theo Huijskes

Kermis in Voor-Beltrum weer geslaagd

Algemeen

Henrike en Thijs Luttikhold Koningin en Koning 2016

Door Theo Huijskes

VOOR-BELTRUM - De 70e editie van de jaarlijkse kermis in Voor-Beltrum is andermaal een geslaagd festijn. De gezellige driedaagse, die bekend staat om het voorbeeldige gemeenschappelijke karakter, wordt vandaag - dinsdag - afgesloten. Met een gezamenlijk ontbijt in de morgen, gevolgd door de volksspelen, waaronder het vogelschieten en vogelgooien, en nog  een avondfeest als een soort apotheose. In het huidige schrikkeljaar, waarin traditiegetrouw de vrouwen schieten en de mannen de knuppel ter hand nemen, werd Henrike Luttikhold gekroond tot Schutterskoningin 2016. Koning bij het vogelgooien werd Thijs Luttikhold en de titel Jeugdkoning ging naar Mick Arink, terwijl Tess Luttikholt werd gehuldigd als Jeugdkoningin.

Na een opwarmactiviteit op de zaterdagavond en een succesvolle kermiszondag werd afgelopen maandagmorgen de kermis officieel geopend door burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland. Ook deze keer fungeerde Iwan Wolterink, voorzitter van het Volksfeestcomité Voor-Beltrum, als een soort aangever oftewel souffleur van de eerste burger. Zo maakte Wolterink bekend dat men via het Coöperatiefonds van de Rabobank een bedrag van 10 duizend euro heeft binnengeroeid. Ook liet hij de burgervader van Berkelland onder luid applaus van de aanwezigen weten dat de Belangenvereniging Voor-Beltrum/Avest een bedrag van 3 duizend euro heeft ingebracht, zodat men al met al diverse wensen, zoals de aanleg van een parkeerplaats en de bouw van een loods, zelf in vervulling kan laten gaan. Wolterink probeerde Van Oostrum nog wel te prikkelen met opmerkingen over het nog ontbreken van glasvezel in het buitengebied, de nog steeds ontbrekende woningbouw voor jongeren en de tekortschietende ouderenzorg.
Burgemeester Van Oostrum liet zich echter niet beïnvloeden en beperkte zich alleen tot het uitspreken van de traditionele geluks- en gezelligheidswensen. Wel liet hij zich nog even ontvallen dat de aanleg c.q. verbetering van de fietspaden hopelijk tot gevolg heeft dat er niet alleen meer burgers van Beltrum naar Groenlo gaan, maar ook van Groenlo naar Beltrum.
Natuurlijk werd het morgenfestijn ook deze keer weer muzikaal opgeluisterd door muziekvereniging Concordia uit Beltrum. Dit gezelschap begeleidde ook het gebruikelijke vaandelzwaaien om vervolgens het Wilhelmus ten gehore te brengen. En natuurlijk werd de echte uitsmijter ingevuld met het gezamenlijk ten gehore brengen van het volkslied van Voor-Beltrum: 't Veur-Beltrumse land'.


Uitslagen kermis Voor-Beltrum 2016

Penalty schieten 5-8 jaar: Lenn Wilderink
Penalty schieten 9-12 jaar: Teun Schilderinck

Volleybaltoernooi:
1. Katers
2. Team Brent Nijhuis
3. DVV

Voetbaltoernooi:
1. Koelinkbrink
2. Grolseweg
3. AVC (Auste)

Fietssterrit:
1. Marcel Helmers
2. Chantal, Bouke, Hilke, Marleen, Esther en Nicole
3. Elly en Leo Ballast
4. Jan Pasman
5. Groep Harry Mentink

Zeskamp/buurtspelen:
1) Auste 3
2) Koelinkbrink 3
3) Leunkweg
Mooiste joker Auste 2

Volksspelen:
Koningin bij het vogelschieten: Henrike Luttikhold
Koning bij het vogelgooien: Thijs Luttikhold
Jeugdkoning: Mick Arink (na 2015 voor de tweede maal)
Jeugdkoningin: Tess Luttikholt

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant