Anouk Heutinck in actie. Foto: PR
Anouk Heutinck in actie. Foto: PR

Anouk wil dolgraag afzien op een onbewoond eiland

Algemeen

BELTRUM - De Beltrumse Anouk Heutinck wil maar al te graag meedoen aan Expeditie Robinson. Daarvoor durft ze zelfs letterlijk voor paal te staan.

Door Susanne ten Have

"Het kriebelde in mijn buik. Nog steeds wel eerlijk gezegd", grijnst Anouk Heutinck. Aan de keukentafel in Beltrum vertelt ze enthousiast over haar mogelijke deelname aan het real-life programma Expeditie Robinson. Voor haar zou dan een droom uitkomen. In de afgelopen seizoenen mochten alleen bekende Nederlanders hun overlevingskunsten laten zien op het onbewoonde eiland, maar dit jaar doen ook vier onbekende Nederlanders mee. Op dit moment staat Anouk in de top 50 en dus bestaat de kans dat zij door mag naar het casting weekend in april. "Ik vind het al gaaf als ik dat casting weekend haal. Via een vriendin hoorde ik dat je bij de casting waarschijnlijk ook allerlei proeven moet doen. Tot nu toe ben ik al blij dat ik zover gekomen ben. Zelfs de burgemeester deelde mijn oproep om te stemmen op Facebook, dat is toch best bijzonder?"

Beslagen ten ijs
Voor Anouk is het eveneens de kans om haar survivalkwaliteiten te tonen. Daarmee kan ze wel eens een voorsprong hebben in vergelijking met andere expeditieleden. "De prioriteit ligt bij de proeven. Als survivallaar zal ik tot het uiterste gaan. Ik ben niet bang voor slangen of andere enge beestjes, wel voor de stemrondes", zegt de 24-jarige. Deelnemen aan Expeditie Robinson betekent ook met onbekenden vastzitten op een hoop zand midden in de oceaan, zonder eten of drinken. En dat terwijl de camera's op volle toeren draaien. Wat bezielt de Pabo-student om dit als een uitdaging te zien? "Het is misschien een cliché om te zeggen dat ik graag filosofeer. Ik kom uit een groot gezin en leerde om altijd open te zijn. Ook vind ik het leuk om te beredeneren waarom iemand een bepaalde handeling verricht. Wie is nou de jager in de groep en wie is de nemer? Als mensen honger hebben, zijn ze toch anders dan normaal gesproken. Voor mij is dat de uitdaging." Anouk vindt haar sociale vaardigheden haar sterkste kant. "Het is afwachten hoe de groepsdynamiek is, maar ik ben een aardig persoon. Dus dat komt denk ik wel goed", vertelt ze vastberaden.
De geboren Borculose lijkt geknipt te zijn voor deze barre overlevingstocht. Ze is sportief, volleybalt twee keer in de week en sinds een paar jaar doet ze ook aan survival. Op dit moment volgt ze aan de Pabo een deeltijdstudie en werkt ze op invalsbasis als onderwijsassistent. Daarvoor ronde ze al de Hbo-opleiding Christelijke Academische Lichamelijke Opvoeding af in de richting van de psychomotorische theorie en bewegingsagogie. "Ik ben wel benieuwd als ik mee heb gedaan of ik dan ook anders in het leven sta. Nu verveel ik mij wel eens en ben ik verslaafd aan series kijken. Maar dat kan straks natuurlijk niet", grijnst ze.
Anouk is niet de enige inwoner van Berkelland die graag mee wil doen aan Expeditie Robinson 2017. Jesper Borsboom, Cilla Onstein, Rick Ruesink en Vera Mensink uit Eibergen, de Borculose Shannen Hemel en Elsbeth van Schaik, Fons Wittebrood uit Rekken en de Haarlose Wendy ten Bras willen allemaal meedoen aan Expeditie Robinson 2017. Stemmen op deze sensatiezoekers kan tot 20 maart. Kijk op expeditierobinson.nl voor meer info.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant