Een impressiebeeld van de nieuwe Regenboogbuurt in LIchtenvoorde. Foto: PR

Een impressiebeeld van de nieuwe Regenboogbuurt in LIchtenvoorde. Foto: PR

Zestien woningen op plek Regenboogschool

Wonen

LICHTENVOORDE - Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen gaat zestien woningen bouwen op het terrein van de Regenboogschool aan de Planetenstraat in Lichtenvoorde. Afgelopen week heeft Kormelink daarvoor een overeenkomst getekend met de gemeente Oost Gelre. Hiermee zijn ook de voorwaarden vastgelegd voor dit woningbouwproject.

Door Kyra Broshuis

Kormelink heeft een zodanig ontwerp gemaakt dat er vier woningen  méér gerealiseerd kunnen worden dan aanvankelijk als uitvraag door de gemeente is aangegeven. “Naast de keuze voor Kormelink op basis van onder meer het stedenbouwkundig ontwerp, is hun voorstel om vier extra woningen te realiseren in dit plangebied ambtelijk omarmd. Deze extra vier woningen zijn op een verantwoorde stedenbouwkundige manier in het plangebied in te passen. Bovendien draagt de bouw van extra vier woningen bij aan de wens de woningnood (enigszins) te ondersteunen. Dit bouwproject draagt bij aan het op gang brengen van de doorstroming in de woningmarkt”, zo zegt wethouder Jos Hoenderboom. 

Financiële afspraken
Met de samenwerkingsovereenkomst wordt een aantal belangrijke financiële afspraken vastgelegd. Zo is de exploitant bij levering van de gronden verplicht de koopsom van 657.000 te betalen aan de gemeente. De kosten van sloop en de kosten van het opstellen van het bestemmingsplan zijn hierin verrekend. Eventuele planschadekosten komen voor rekening van de projectontwikkelaar. Daarnaast is de exploitant verplicht voor alle woningen die vrij op naam worden verkocht een anti-speculatiebeding op te nemen in de koopovereenkomst.
Aannemersbedrijf Kormelink begint in 2024 met de bouw van de zestien woningen. Het wordt een mix van woningen voor starters, gezinnen en ouderen (levensloopbestendige woningen). “De Regenboogbuurt wordt een plek waar je midden in het groen woont, en waar naoberschap centraal staat. Je onderhoudt samen met de buren de moestuin. En je ontmoet elkaar in de binnentuin of het park. Kinderen groeien op in de natuur en kunnen naar hartenlust ravotten en ontdekken. Het unieke van de Regenboogbuurt is dat jong en oud, gezinnen en alleenstaanden door elkaar heen wonen. Dit doen we door beneden-bovenwoningen te bouwen. De benedenverdieping is levensloopbestendig. Op de bovenverdieping kan een gezin of een starter wonen. Beide woningen hebben een eigen ingang en een eigen tuin of dakterras. Op de bouwlocatie komen tien beneden- bovenwoningen. Daarnaast komen er zes levensloopbestendige woningen, die bestaan uit één laag met een kap.

Haalbaar
“Wonen in een groene omgeving én in een huis dat aan je wensen voldoet. Dat moet voor iedereen haalbaar zijn. Daarom kosten zes woningen in de nieuwe Regenboogbuurt maximaal 250.000 euro v.o.n. met inachtneming van prijspeil september 2021. De andere tien woningen vallen in het middensegment qua prijs”, licht de wethouder toe. Als men interesse heeft in een woning in de nieuwe Regenboogbuurt, kan een een mail worden gestuurd naar regenboogbuurt@kormelinkbouw.nl. “Wij houden u dan op de hoogte van de voortgang en de inschrijvingsdatum voor de start van verkoop of verhuur”, zo laat Walter Kormelink weten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant