Het pand van Schildersbedrijf Reukers wordt gesloopt en maakt plaats voor appartementen met daarnaast een tweekapper.  Foto: Kyra Broshuis

Het pand van Schildersbedrijf Reukers wordt gesloopt en maakt plaats voor appartementen met daarnaast een tweekapper.  Foto: Kyra Broshuis

Acht nieuwe woningen bij de rotonde Welgelegen

Wonen

GROENLO - Bij de bekende rotonde bij Welgelegen komen 8 woningen. De gemeente Oost Gelre wil in principe meewerken aan het verzoek voor het realiseren van 6 appartementen en een tweekapper op de locatie Ruurloseweg 4 en 6.

Door Kyra Broshuis

Het gaat om het perceel waar nu nog schildersbedrijf Reukers gevestigd is en de naast-, om de hoek, gelegen parkeerplaats waar nog een oude schuur op staat. Wethouder Jos Hoenderboom is blij met het plan: “Dit is een idee dat al heel lang speelt en we zijn blij dat er nu concrete plannen zijn. Het is een mooie nieuwe invulling voor deze locatie en weer extra woningen voor Groenlo.”

Sloop
De bestaande bebouwing wordt gesloopt. Er worden zoals gezegd een appartementengebouw en een tweekapper gerealiseerd. Daarnaast wordt het buitenterrein ingericht met parkeerplaatsen en groen. De appartementen krijgen parkeerplaatsen met een carport en een berging met sedum dakbedekking. Er worden parkeerplaatsen op eigen terrein aangelegd en één in openbaar gebied. De initiatiefnemer dient de parkeerplaatsen zelf te realiseren, inclusief de parkeerplaats in de openbare ruimte. Het uitgewerkte plan voor de gebouwen en buitenruimte (inclusief parkeren, waterberging en groen) moet nog ter goedkeuring aan de gemeente worden voorgelegd en er moet een beeldkwaliteitsplan worden opgesteld. Realisatie van de tweekapper betekent ook een herinrichting van het buitenterrein bij Ruurloseweg 7 met parkeerplaatsen voor de bovenwoningen.

Huur en koop
Het appartementengebouw, aan de Ruurloseweg 4, wordt voorzien van een brancard-lift en krijgt 4 koop- en 2  huurappartementen geschikt voor de doelgroep senioren (50+). Op de locatie Ruurloseweg 6 wordt voorzien in 2 royale huurwoningen van het type 2/1-kap geschikt voor gezinnen. Het initiatief ligt bij lokale initiatiefnemers. Bij alle woningen is sprake van een goede woonkwaliteit. “Het appartementengebouw bij de rotonde bestaat uit twee bouwlagen met een kap en zorgt voor een overgang in bouwhoogte richting de bestaande monumentale villa’s in de omgeving. Het geheel zorgt daarmee voor overgang van het centrum/centrumschil naar de omliggende woonomgeving. De twee-onder-een-kap woning sluit aan op de bouwmassa’s zoals die veelal voorkomen aan de Ruurloseweg”, zo legt de wethouder uit. De ontwikkeling zorgt ervoor dat de lintbebouwing een duidelijke kop krijgt richting het centrum. Binnen het te ontwikkelen gebied wordt aandacht besteed aan groen en klimaat. Het plan is daarmee passend in de omgeving. Wel moeten de tekeningen voor de gebouwen en buitenruimte nog verder worden uitgewerkt en ter goedkeuring aan de gemeente worden voorgelegd.

Het realiseren van woningen past niet in het bestemmingsplan. “Maar omdat op 1 januari 2024 de Omgevingswet in werking treedt, is een wijziging in bestemming voor die datum niet haalbaar. We moeten dan later beoordelen welke ruimtelijke procedure voor dit plan wordt toegepast”, zegt Hoenderboom.

Een impressie van de plannen met het appartementengebouw en daarnaast de tweekapper. ANV architectuur & vastgoedontwikkeling

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids